Geplaatst in Business planning, Free Cash Flow, Geldstroom, Waarde Creatie

Maak het uw brein makkelijker bij het uitwerken van uw ondernemingsplan


Complexe zaken zo eenvoudig mogelijk voorstellen, dat is een kunst.  Ook in het zakendoen.  Waarom uw brein hierbij te veel op de proef  stellen ?

Wat u nodig hebt is een tool om één en ander op een snelle, eenvoudige en transparante manier planmatig op te zetten, bovendien als het kan op één A4-tje.

En dan, wat doe je dan?

  1. De eerste stap is het bepalen van het juiste businessmodel.  Een businessmodel geeft immers weer hoe uw onderneming waarde zal kunnen creëren, leveren of behouden, dus uiteindelijk geld zal kunnen genereren (men spreekt dan van geldstroom of kasstroom).
  2. Een leidraad hierbij is het boek “Business Model Generation” van de hand van Alexander Osterwalder.(…)  Dit boek beschrijft in detail de “9 basisbouwstenen van een businessmodel”en geeft heel wat toepasbare voorbeelden.
  3. Onthoud terloops dat vooral de echte “waarde” genererende activiteiten van uw businessmodel het ondernemingsrisico merkelijk kunnen doen dalen en daardoor de vrije geldstromen (free cash flows) kunnen verhogen.  Een toegenomen rendement ondersteunt immers de daarbij behorende toegenomen waarde.  Een aantal voorbeelden van “waarde” genererende factoren zijn onder meer reputatie en kostenbeheersing, allen uiteraard afhankelijk van het type van onderneming.
  4. Tenslotte, en als laatste stap, ligt de focus op het gedetailleerd uitwerken van de vijf kernwoorden van uw ondernemingsplan, met name: “visie, missie, objectieven (of doelstellingen), strategieën en actieplannen”.

Aan de slag! : )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s