Geplaatst in Bedrijfswaardering

“What are you doing the rest of your life” Cristiano en Lionel?

In 2014 hebben wij als Belgen blijkbaar hard en slim gewerkt maar ook dik verdiend, althans zo bloklettert “www.deredactie.be” … “belg-had-gemiddeld-inkomen-van-17-684-euro-in-2014” … , zie ook de brongegevens op NBB en Statistics Belgium.

Deze brongegevens zijn in principe onbetwistbaar en van onberispelijke objectieve en betrouwbare kwaliteit, dus ook te gebruiken bij bedrijfswaarderingen, want zij komen o.m. van de Nationale Bank van België, toch volgestouwd met slimme bollebozen!

En toch volg ik nog altijd niet goed. Dan maar naar de web-site van www.jobat.be gegaan en een spoedcursus “word-slimmer-in-9-simpele-stappen” gevolgd.

Volgens andere overheidsinstanties, en niet van de minste, verdienen wij echter veel meer, want daarop baseren zij toch hun jaarlijkse begrotingsprognoses en de belastingen die wij zullen moeten afdokken?

Ik denk dat zij zich opnieuw sterk vergissen door zich o.m. te baseren op de fabuleuze hoogte van de inkomsten van CR7 en Messi als principiële berekeningsbasis, lees maar “ook-voetballers-als-ronaldo-sluizen-miljoenen-door-naar-belastingparadijzen“.

Maar ook dat kan weer niet kloppen want dan zou onze federale begroting minstens in evenwicht moeten zijn en dat is vooralsnog niet het geval, behoudens een nieuwe spontane “vergissing” natuurlijk.

Dan maar negatief denken in ware Jean-Baptiste Colbert stijl:”Alors taxons les pauvres, ils sont tellement plus nombreux“!

Teleurgesteld … dan maar verder dromen en samen met CR7 duimen … of eerder denken aan “WISHIN’ I WAS FISHING”, op zijn Donald’s is dit “Amazing & Fantastic”!

Auteur:

Specialized Business Valuation Expert looking out for local SMEs with a growth path

Geef een reactie