Geplaatst in Bedrijfswaardering

Timing, extreme waarde en Chatbots

teens-robot-future-science-39349.jpeg

In bijna alle transacties is “timing”, als woordverband, een belangrijk subjectief waarde element, uiteraard rekening houdend met een aantal uitgangspunten van extreme waarde, zie mijn tips om deze te laten toenemen.

Gemotiveerde, talentvolle en gedreven medewerkers maken vaak het verschil uit tussen zichtbaarheid en succes, zij maken ons uniek, zoiets als “de mens is het intelligentste dier op aarde” (zegt ook Yuval Noah Harari  in zijn briljant boek “Homo Deus“).

Daar komt nu snel verandering in: de Chatbots komen eraan, of zijn er al zonder dat je het merkt, immers “klanten zijn juwelen” zegt Tim Cook in mijn blogbericht.

Chatbots werden vroeger geassocieerd met science fiction. Nu maken ze hoe langer hoe meer deel uit van ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk (Siri, Alexa, etc.).

Een Infographic over het ontstaan en de evolutie ervan kan je hier terugvinden.

Conclusie: wat gebeurt er als de mens zelf maakbaar wordt?

Episode 331/2018: contacteer mij op valueplan@icloud.com (0475/248.191) voor eventuele vragen of opmerkingen – wij bieden waardeverhogende begeleiding en service bij uw brainstorming, business planning, reorganisatie en bedrijfswaardering, zowel bij voorbereiding als bij review.

Auteur:

Specialized Business Valuation Expert looking out for local SMEs with a growth path

Geef een reactie